Петков: Актуализираме социалните пенсии, отпускаме 54 млн. лв.за медиците

За функционирането на летището в Русе ще бъдат инвестирани 2,6 млн. лв.
22 дек 2021 11:23, Красимир Ангелов
48
Петков: Актуализираме социалните пенсии, отпускаме 54 млн. лв.за медиците
Снимка: БГНЕС

Ще актуализираме социалните пенсии, което не е правено дълго време, заяви премиерът Кирил Петков преди началото на днешното редовно правителствено заседание.

Точката се очаква да бъде гласувана от министрите днес.

Министър-председателят допълни, че в дневния ред на правителственото заседание е предвидено да бъдат отпуснати и 54 млн. лв., които да отидат при медиците на първа линия, които се борят с епидемията от COVID-19.

Премиерът коментира още, че доста средства ще бъдат отпуснати в посока на здравето, социалните политики и регионалното развитие.

Кирил Петков допълни още, че на днешното заседание се очаква кабинетът да одобри и допълнителни 60 млн. лв. в помощ на въздушните превозвачи, както и 40 млн. лв. за COVID тестове. За функционирането на летището в Русе ще бъдат допълнително инвестирани 2,6 млн. лв., за да започне то да функционира.

"Даваме възможност на парламента да реши как да разходва допълнителните в бюджета средства", заяви още министър-председателят и уточни, че това ще стане така, вместо както е било традиция - Министерски съвет да го решава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Социалните пенсии трябва да се премахнат. Вместо тях трябва да има пенсии за хората,които нямат достатъчно трудов стаж за пенсия по сегашните правила. Работил някой 20-30 години и внасял осигуровки, но това сега е недостатъчно като стаж. Това трябва да се промени и такива хора също да получават пенсии според стажа и размера на осигуровките.
31
1
 
3
 
! Отговори
КОКО преди 2 години
Как лесно се прехвърля топката на парламента да решава как да се разходват парите. Нали после ако се обърка нещо друг ще е виновен. Ама и в парламента като започнат едни дебати ужас.
30
4
 
4
 
! Отговори
Дедо Мъде преди 2 години
Гербавите, КРАДЛИВИ да им вземат парите които са откраднали, и ще се оправят нещата, КОНФИСКАЦИЯ И ЗАТВОР!!!
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази ледена зима колко самотни стари хора, бедни семейства с дечица, сирачета и хора без дом ще оцелеят по селцата и крайните квартали в хиперинфлация, болести и криза? А всички с мълчанието си са съучастници в най големия геноцид над генетичните българи откакто съществува България. За това ни чака жестока катастрофа.
28
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Какви са тия нови икономически подходи от Асен Василев?? В Харвард по кои учебници учихте
27
1
 
8
 
! Отговори
Чичо Сам от Тексас преди 2 години
Пуснете още 2-3 млрд лв в обръщение и ще видите какво ще стане. Малка икономика като нашата, която има огромна външна инфлация + нова вътрешна е безумие
26
1
 
9
 
! Отговори
Истината преди 2 години
При реална инфлация от 15% не е много разумно да се пускат още 150 млн в обръщение. Пише го в учебниците по финанси
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислите ли, че на тези мошеници им пука за вас. Тук са да може да напълнят не чекмеджета, а гардероби и после единият ще си замине в Канада, а другият в Англия. След това ние, нашите деца и внуци ще плащаме заемите които тези са теглили и прахосвали наляво и надясно.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 Да , така си е . Тези които са работили по 40 и кусур години винаги са пили по една студена софийска вода.Нищо не се говори вече за преизчисляване на старите пенсии. Нинова я направиха вице премиер и и запушиха устата, не че нещо за тази категория пенсионери е направила , само джавкане в парламента. Реални едно нищо като докопат власта.
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бри Бойко бяхте добре, при служебното почна промяната на зле, сега Киро и Асан продължават промяната.
22
3
 
4
 
! Отговори
ПРОСТО КИРО преди 2 години
КАТО НЯМА ХЛЯБ ЯЖТЕ ПАСТИ!
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Мика добре ги изпързаля с пенсиите.Да видим какво ще стане, когато категорийните се усетят, че за тях нищо няма да има.Сигурно се надяват като залъжат третата категория с нещо, с което нищо няма да могат да платят и ще гласуват за тях.На работещите съответно нищо.Гладна зима в комбинация със зелеВ сертификат - тия наистина продължават промяната ...към под дъното.Инвестиции,Кире, не печатане на хартийки
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези мошеници сигурно се консултират с Гечев и Масларова
19
2
 
17
 
! Отговори
КК## преди 2 години
Имаше една песен изпълнявана от Тодор Колев и Йорданка Христова:"...Де е Киро - на кирия.Следват подпис и печат ..."(само припомням за песента)
18
3
 
16
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Уж беше преизчисляване, както му е реда??? Сега "актуализиране"? И накрая...нищо? На тия вече никой няма вяра. Да се пръждосват по-скоро. Да дишаме по-чист въздух.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, слез и си го вземи тоз!
16
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези мошеници освен да предизвикат хиперинфлация, нищо, че сме във валутен борд и да фалират държавата нищо друго не очаквам от тази промяна.
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
голяма раздаване пада, тея дето работят ще платят сметката
14
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това със социалните пенсии е див популизъм за сметка на кои граждани? Значи за работили те по 40 години средно актуализиране 64 лв. и толкова или и повече за неработилите. Е, това си е чиста далавера. Лежиш си, нищо не даваш на държавата и накрая те стимулират.
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 "Кой ще ги връща се пита при намаляващо население." А какво го интересува Кирчо кой ще ги връща? Няма да е той със сигурност. Ще ги връщате ВИЕ, КОИТО ГО ДОВЕДОХТЕ. И правилно. Неговите действия са последица от вашите действия.